My Burger 2013 My Burger 2013

Nu är tävlingen avslutad! Det skapades över 24 500 finfina burgare och 10 finalister har nu röstats fram av er till finalen. De kommer att tillaga och presentera sina burgare för vår utvalda jury, som därefter utser de 5 vinnarna. Vilka det blir får vi se i finalen den 4 juni.

Reklamfilm

Här är vinnarna!

Stäng
 • PETTER
  HEGEVALL


  Petter är från Östersund och vinnare med McPetter.

  Juryns motivering: McPetter stack ut med ett annorlunda bröd och ingredienser som i kombination ger en smakupplevelse utöver det vanliga.
  En klockren produktutveckling!

 • DAVID
  SUNDIN


  David är från Stockholm och vinnare med McBetty.

  Juryns motivering: Med ett chilidoftande bröd och lök i olika former blir McBetty är en riktig smaksensation.

 • ANDERS
  LINGBRAND


  Anders är från Skärhamn och vinnare med McCheeseDeLuxe.

  Juryns motivering: McCheeseDeLuxe är en dröm för alla som älskar ost. Den väckte genast vår nyfikenhet och det visade sig att kombinationen av olika ostar fungerar helt perfekt. Say cheese!

 • JOHAN
  RINDBORG


  Johan är från Sollentuna och vinnare med McFresh.

  Juryns motivering: McFresh är en smakupplevelse som kombinerar flera klassiska ingredienser. Löken ger en fräsch krispighet och såserna tillsammans med knaprig bacon gav oss ett sug efter mer.

 • JOEL
  BRIX


  Joel är från Örnsköldsvik och vinnare med McNip.

  Juryns motivering: McNip har en annorlunda form på brödet och överraskar med härlig hetta i såsen. Salladen och löken ger krispighet och bacon är perfekt som pricken över i:et.

De 10 finalisterna

 • McHeatoNArvid "Jay" Gullberg

  Ingredienser: Modernt sesambröd, Hot-chili-sås, Gul lök, Tomat, Bacon, Cheddarsmältost och Nötkött 150g.

 • McFiggehnFredrik Idestål

  Ingredienser: Bröd med majsgrits, Hot-chili-sås, Ostsås, Gul lök, Tomat, Chorizo, Emmentalersmältost, Nötkött 150g och Cheddarsmältost.

 • 5 sek av sommarenCecilia Dijkstra

  Ingredienser: Bröd med fullkorn, Ostsås, Gul lök, Isbergssallad, Bacon, Cheddarsmältost och Friterad kyckling.

 • McKennyKenny Wong

  Ingredienser: Bröd med paprika/chili/tomat, Kryddig lökchutney med yoghurt/mynta, Rostad lök, Bacon, Cheedarsmältost och Nötkött 150g.

 • McFragbiteAndreas Karlsson

  Ingredienser: Bröd med chili/sesamfrön, Amerikansk BBQ-sås, Svartpeppar/citron/lök-sås, Rostad lök, Isbergssallad, Chorizo, Cheddarsmältost, Nötkött 150g och Emmentalersmältost

 • McStackJimmie Erlingson

  Ingredienser: Bröd med paprika/chili/tomat, Majonnäs med vitlök/örter, Isbergssallad, Röd paprika, Inlagd gurka, Cheddarsmältost och Nötkött 150g.

 • Chorizo BBQCorbin Andersson

  Ingredienser: Bröd med chili/sesamfrön, Salsasås, Cajun Mayo, Rostad lök, Tomat, Chorizo, Cheddarsmältost, Nötkött 150g och Emmentalersmältost.

 • FribergFeastOskar Eklund

  Ingredienser: Modernt sesambröd, McFeast-sås, Gul lök, Isbergssallad, Bacon, Cheddarsmältost och Nötkött 150g.

 • McCrawingMaddä Sweepy Lagerstrand

  Ingredienser: Bröd med chili/sesamfrön, Kryddig lökchutney med yoghurt/mynta, Rostad lök, Isbergssallad, Tomat, Emmentalerost, Nötkött 150g och Cheddarsmältost.

 • McMPATILLA KLINGA

  Ingredienser: Bröd med majsgrits, Ketchup, Gul lök, Isbergssallad, Tomat, Cheddar smältost, Nötkött 150g och Cheddar smältost.

Juryn

 • GLENN HYSÉN

  Med två vunna Guldbollar, två UEFA-cupguld, en engelsk ligatitel och sammanlagt 68 landskamper är Glenn Hysén en av Sveriges mest kända och populära fotbollsspelare genom tiderna. Glenn Hysén kan blicka tillbaka på en gedigen proffskarriär med spel i IFK Göteborg, PSV Eindhoven, Fiorentina och Liverpool FC. Idag arbetar Glenn som krönikör, fotbollstränare i Utsiktens BK och som föreläsare. På McDonald's är favoriten McNuggets.

 • TOM SJÖSTEDT

  Tom Sjöstedt utsågs till Årets Kock 2008. Han har skördat stora framgångar med Svenska Kocklandslaget och på meritlistan finns guldmedaljer från VM och OS. Tom inledde sin karriär på en golfkrog i Tyskland. Därefter har han arbetat på Hotell Borgholm, Högbo Brukshotell, Fågelbrohus och på Pontus i Stockholm. 2010 blev han känd för den breda publiken som jurymedlem i TV-programmet Stjärnkockarna. På McDonald's är favoriten Big Tasty.

 • MONICA JORDAN

  Monica började på McDonald’s 1995, hon arbetade till en början extra och utbildade sig parallellt till lärare. När hon var färdig med studierna valde Monica att hoppa på möjligheten till en karriär inom McDonald’s. Monica är idag restaurangchef för McDonald’s Nobelplan i Karlstad och ansvarar för 95 medarbetare. Mest spännande med arbetet är att utveckla unga människor och att man hela tiden lär sig nya saker. Monica gillar att laga mat och utmanar sig själv med nya recept. På McDonald’s är favoriten Big Mac.

 • JOHN ATHERTON

  John började på McDonald’s i England för 30 år sedan som medarbetare på restaurang. Han har under åren arbetat med det mesta inom McDonald’s. Innan han kom till Sverige 2011 var han vd för McDonald’s på Irland. John har tagit nya produktsortimentet McWraps till Sverige och betonar vikten av att lyssna på vad gästerna efterfrågar. My Burger är ett modernt sätt att bjuda in svenska folket att vara med och bestämma vad som ska serveras på menyn. Hans favoriter på McDonald’s är Big Mac och McWrap.

 • CHRISTIAN NILSSON

  Christian driver bloggen fastfoodlovers.com där det skrivs om mat serverad snabbt. Hans intresse och passion för ämnet vaknade när han tillbringade ett år i USA 1987. År 2001 startades ett nyhetsbrev som senare blev en blogg. FastFoodLovers vann Matbloggspriset år 2005 för Årets Temablogg och blev Årets Bästa Matblogg 2006. Huvudtemat på bloggen är mat man äter ”on the go”, men även färdiglagat, snacks och dryck. Favorit på McDonald’s är QP eller Dubbel Cheeseburgare.

Bilder från juryeventet

Se hur det går till